Üdvözöllek a szoftver-részlegben! Ha valóban hasznos volt, amit itt találtál, kérlek adakozz!

The sadam Library

Legfrisebb verzió: http://www.sadam.hu/download/sadamlib.zip (v20150203)

A The sadam Library egy ingyenes plugin-gyűjtemény, amit a Max/MSP rendszerhez fejlesztettem. A modulok a következő főbb területeken nyújtanak megoldásokat:

  • Tömörítés (LZO), kódolás (base64)
  • Hálózati kommuikáció (bináris kommunikáció TCP és UDP protokollokon keresztül)
  • XML-feldolgozás (DOM, SAX, RapidXML)
  • Komplex jelanalízis
  • Szintézis
  • És még sok más...

E pluginek némelyikét eredetileg más projektek számára készítettem, azonban (partnereim hozzájárulásával) saját gyűjteményem is tartalmazza őket. A következő csoportok rendeltek tőlem szoftvereket:

  • A jelanalízist és -szintézist végző plugineket a Zentrum für innovative Musik-Technologie (Bécs).
  • A [sadam.rapidXML], [sadam.dom] és [sadam.sax] plugineket a MaxScore Project.
  • A [sadam.stream], [sadam.tcpReceiver], [sadam.tcpSender], [sadam.udpReceiver] és [sadam.udpSender] plugineket a Magyar Komputerzenei Alapítvány.
  • A [sadam.base64] és [sadam.lzo] plugineket Georg Hajdu a Quintet.net platform számára.

A gyűjtemény a [sadam.lzo] plugin kivételével a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License licenc alatt jelent meg. Az említett kivétel a GPLv2 hatálya alá tartozik.

Elérhető verziók:


KlangPilot

Itt érhető el: http://www.mdw.ac.at/zimt/downloads.html

A Johannes Kretz által 1992. óta fejlesztett KlangPilot valójában egy szintézishez szánt kottanyelv. A rendszer egy kiterjedt jelanalízis és -szintézis csomagból áll, valamint az ahhoz tartozó grafikus felületből. A felhasználók e felület segítségével tudják hangszereiket definiálni (ehhez a különböző szintézis-módszereket keverhetik egybe), illetve szerkeszthető kották formájában használni (akár valós, akár nem-valós időben). A legújabb verzió futtatásához Max/MSP szükséges. A rendszer jelenleg a Zentrum für innovative Musik-Technologie (ZiMT) (Bécs) gondozásában érhető el a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License alatt.


MaxScore

Itt érhető el: http://www.computermusicnotation.com

A MaxScore egy olyan Max plugin, amely a hagyományos zenei lejegyzést teszi lehetővé a Max/MSP, illetve Ableton Live rendszerek felhasználói számára. A plugin erősen kötődik a Phil Burk és Nick Didkovsky által fejlesztett JMSL nyelvhez. Habár maga a MaxScore ingyenes szoftver, a futtatásához szükséges egy JMSL licenc vásárlása.